Fogászati implantátum – a legszebb válasz a foghiányra

A szép és egészséges mosoly társadalmi elvárás lett napjainkra, hiszen csak így érhetünk el sikereket a magánéletünkben és a munkánkban. Elég egyetlen fogunkat elveszíteni ahhoz, hogy máris kényelmetlenül érezzük magunkat, és hogy feszengjünk étkezéskor, beszélgetéskor vagy mosolygáskor.

Sajnos a páciensek egy része még manapság is inkább a halogatást választja, és nem gondoskodik azonnal a foghiány pótlásáról. Pedig a modern fogászatok több módszert is ismernek már a probléma megoldására, és hatékony eszközök állnak rendelkezésünkre a funkció és esztétika visszaállítására.

Az elvárásoktól ezért nem kell félnünk: a szép és egészséges mosoly ugyanis ma már elérhető, és mindenkinél megvalósítható.

Fogászati implantátum

Miért kell pótolni az elveszített fogakat?

Kevesen tudják, hogy a nem pótolt foghiánynak súlyos következményei lehetnek, és nemcsak a szép mosolyt kockáztatjuk, hanem szervezetünk egészségét is.

Elég egyetlen fogat elveszíteni ahhoz, hogy szájüregünk törékeny egyensúlya felboruljon:

 • az elveszített foggal szomszédos rágószervek bedőlnek,
 • a szemközti állcsontban található rágószervek meghosszabbodnak,
 • nagyobb foghiány esetén pedig módosul a harapási helyzet, rágóízületi problémák alakulnak ki, és egyre komolyabb esztétikai problémák keletkeznek.

A súlyos következményeket csak az időben történő fogpótlással lehet orvosolni.

A fogászati implantátum a jelenleg elérhető

 • legjobb,
 • leghatékonyabb,
 • legtartósabb
 • és legszebb válasz a problémára,

és akkor jelent kimagasló segítséget, ha a foghiányt fix módon és esztétikusan szeretnénk pótolni.

Miért olyan különleges a fogászati implantátum?

Azért, mert olyan megoldás az elveszített fog gyökerének pótlására, amihez hasonló néhány évtizeddel ezelőttig nem is létezett. A módszer alapját az 1950-es években fedezte fel egy svéd professzor, és a fogbeültetés csak a hatvanas-hetvenes években lett széles körben érhető a páciensek számára.

A fogászati implantátum valójában egy titánból készülő műgyökér, amelyet az elveszített eredeti fogak helyére ültetnek be a szájsebészek.

Az implantátum ma már szerves része a különböző fogászati megoldásoknak, mert az elmúlt évek során bizonyította hatékonyságát:

 • 95-97 százalékos sikerességi rátával rendelkezik,
 • emellett biztonságos,
 • nem okoz allergiás reakciót,
 • és nemcsak olyan erős, mint eredeti fogaink, de ugyanolyan esztétikus is.

Bár régebben is próbálkoztak a fogorvosok implantátumokkal, de csak a titánból készült csavaros változatnál sikerült elérni azt az eredményességet, amit egy korszerű fogpótlástól elvárunk.

A titán ugyanis szervezetbarát, de ami ennél is fontosabb, képes arra, hogy a csontba ültetve összenőjön a környező szövetekkel. Ennek a folyamatnak köszönhető az az egyedülálló stabilitás, ami a műgyökerekre jellemző.

A fogászati implantátum esetében nincs szükség arra, hogy a hiány pótlása miatt lecsiszoljuk a szomszédos ép fogakat. Ehelyett a szájsebészek a csontba ültetik a műgyökeret, amire ezután megfelelő koronai (látható) pótlás készíthető.

Implantátum

Hogy történik a fogbeültetés?

A fogbeültetés ma már egy rutinszerűen alkalmazott beavatkozás, amely képes arra, hogy tökéletesen rehabilitálja a funkciós és az esztétikai problémákat. A végeredmény egy erős, stabil, tartós és szép megoldás, amely gyakran erősebben tart, mint eredeti fogaink.

A sikeres implantálás érdekében viszont alapos állapotfelmérésre van szükség: a szájsebészek ilyenkor képalkotó-eljárással (röntgennel vagy 3D CT-vel) felmérik az érintett terület csontállományát, majd pontos tervet készítenek.

Ha nincs kizáró tényező, akkor jöhet a beavatkozás, amit steril körülmények között, helyi érzéstelenítést használva végzünk el. A fogbeültetés szinte teljesen fájdalommentes, és a korszerű műtéti protokollnak köszönhetően legfeljebb csak egy kisebb kellemetlenséget okoz.

A beültetett implantátum a 3-6 hónapos gyógyulási időszak után terhelhető, vagyis elkészíthető rá a végleges pótlás.

A fogászati implantátum beültetésének előnyei:

 • Az implantátum kiváló komfortérzetet, tökéletes esztétikát, valamint természetes végeredmény biztosít a pácienseknek. Ez az a fogpótlás, ami a legközelebb áll az elveszített eredeti fogainkhoz.
 • Nem kell lecsiszolni a szomszédos ép és egészséges fogakat (szemben a foghíddal).
 • Megakadályozza a csontállomány és az íny sorvadását az érintett területen (mivel a rágóerőt közvetlenül a csontra vezeti).
 • Segítségével a kivehető fogpótlás is stabilizálható.

A fogászati implantátum beültetésének feltételei:

 • általánosan jó egészségi állapot,
 • megfelelő csontállomány az érintett területen,
 • valamint jó szájhigiénia.

A fogászati implantátum beültetésének kizáró tényezői:

 • nem megfelelő csontállomány az érintett területen (kevés vagy rossz minőségű),
 • bizonyos betegségek (vérképzőszervi betegségek, súlyos és kezeletlen cukorbetegség, véralvadási zavarok, daganatos megbetegedés),
 • harapási rendellenességek,
 • rossz szájhigiénia (és erős dohányzás).

Milyen látható pótlás készíthető el az implantátumra?

A fogbeültetés még csak az első lépés a szép és erős új fogak felé, hiszen a gyógyulási időszak után még szükség van a végleges pótlás elkészítésére.

A 3-6 hónapos gyógyulási időszak során a műgyökér és a környező csontsejtek összenőnek, így az implantátum már elég stabil és erős lesz ahhoz, hogy kibírja a rá ható rágónyomást.

Ezt követően jöhet a látható (csont feletti) fogpótlás elkészítése, ami lehet:

 • fogászati korona (szóló megoldás, kisebb foghiányra),
 • fogászati híd (2 vagy több implantátumot összekötünk annak érdekében, hogy egy nagyobb foghiányos területet pótoljunk),
 • fix fogsor (a teljes kivehető fogsort megtámasztjuk, így az stabilabb lesz, és kényelmesen lehet használni).

A fogászati implantátum igazi 21. századi megoldás, amely megfelelő szájhigiéniával és rendszeres fogászati kontrollal akár élethosszig is kiszolgálhatja tulajdonosát. Beültetése nem jelent kockázatot, és nem jár súlyos következményekkel, cserébe

 • javítja az életminőséget,
 • biztosítja a jobb rágóképességet,
 • és teljes biztonságérzetet nyújt.

Denti: az általunk leggyakrabban használt implantátumrendszer

Minőség. Megfelelő sikerességi ráta. Tapasztalat.

Fogászatunkon legtöbbször a Denti implantátumait és eszközeit használjuk fogbeültetéskor, hiszen a rendszer több mint 30 éves múltra tekint vissza, és pácienseink rendkívül elégedettek vele.

A Denti folyamatos kutatás-fejlesztéssel éri el, hogy mindig a legjobb minőséget nyújtsa, és a rendszer kiváló megoldásokat kínál a különböző fogászati problémákra.

A szoros kapcsolat miatt zökkenőmentes kommunikáció alakult ki a gyártó cég a fogászat között, pácienseink ezáltal mindig a legjobb kezekben érezhetik magukat.

Ha többet szeretne megtudni a Denti implantációs rendszerről, kattintson ide.

Szelíden, de annál hatékonyabban fertőtlenítünk

Fogászatunk a fogbeültetés során is a Solumium nevű fertőtlenítőszert használja, amellyel minden mikroba elpusztítható, alkalmazása viszont nem jelent veszélyt a páciensre nézve.

Odafigyelünk arra, hogy ne csak a kezeléskor, de azt követően se kelljen a kockázatokkal számolni.

A Solumium a világ egyik leghatékonyabb, mégis legszelídebb fertőtlenítőszere, amelynek nincs kellemetlen vagy káros mellékhatása. ezért bátran és örömmel használjuk azt minden esetben.Ha többet szeretne megtudni a Solumiumról, kattintson ide.

Bejelentkezés

Válassza a Laser Dentalt!

Keressen fel minket bátran! A fogászati állapotfelmérést követően gyorsan elkészítjük azt a kezelési tervet, mellyel ragyogó lesz mosolya!