Szájsebészet – biztonságosan, eredményesen

A szájsebészeti beavatkozások közé tartozik:

Ide soroljuk továbbá a fogbeültetést és a csontpótlást is.

A szájüreget és az arcot érintő beavatkozásokat szájsebész végzi speciális eszközök segítségével, és egy erre a célra teljesen felszerelt rendelőben. Fogászatunkon korszerű eszközparkot használunk azért, hogy az elvégzett kezelések biztonságosak, fájdalommentesek és eredményesek legyenek.

Szájsebészet

Mikor lehet szüksége szájsebészeti beavatkozásra?

Szájsebészeti műtétre szám feletti fogak, ciszták és daganatok eltávolításakor, valamint szájpadlás- és ajakhasadék, illetve baleseti sérülések kezelésekor lehet szükségünk.

A beavatkozások többsége ma már rutineljárásnak számít, és a fogorvosok nagy tapasztalattal rendelkeznek azok elvégzésében, tehát egyetlen páciensnek sem kell félnie vagy aggódnia.

Állapotfelmérés szájsebészeti műtét előtt

A fogászati kezeléseket, így a szájsebészeti eljárásokat is alapos és precíz állapotfelmérés előz meg, amelynek segítségével fogorvosaink pontos képet kaphatnak a páciens állapotáról.

Az állapotfelméréskor a fizikai vizsgálat mellett panorámaröntgen-képet is készítünk a páciensekről, hogy még a rejtett szájüregi képleteket se maradjanak észrevétlenek. Röntgenkép nélkül ezek a problémák később komoly gondokat is okozhatnának.

A vizsgálat és a röntgenkép segítségével szerzett információk után összeállítható az árajánlat, ami jól áttekinthetően tartalmazza a gyógyuláshoz szükséges tételeket. Amennyiben a páciens ezt elfogadja és aláírja, hozzáláthatunk a tényleges kezeléshez.

Kérdés vagy kérés esetén minden esetben állunk a páciens rendelkezésére.

Foghúzás, bölcsességfog-eltávolítás

Egy fog eltávolítására csak akkor kerülhet sor, ha

  • az már nem menthető meg,
  • nem tudja ellátni a feladatát (funkcióját),
  • problémákat okozhat a szomszédos fogaknál.

Fogászatunk filozófiája, hogy foghúzásra csak a legvégső esetben kerülhet sor, akkor, ha az érintett fog már semmilyen más gyógyászati módszerrel nem menthető meg.

A foghúzás és a bölcsességfog eltávolítása teljesen fájdalommentes, és a pácienseket alaposan tájékoztatjuk arról, hogy mi a teendőjük a beavatkozást követő néhány nap során.

Fogbeültetés és csontpótlás

A fogbeültetés az elérhető legkorszerűbb megoldás a foghiányok pótlására. A közvetlenül a csontunkba ültetett implantátumokkal ugyanis olyan fogpótlás készíthető, ami mind funkcióját, mind esztétikumát illetően felveszi a versenyt eredeti fogainkkal.

A fogbeültetésnek azonban alapfeltétele, hogy az érintett területet elégséges legyen a csontállomány, hiszen ha a csont nem elég vastag vagy magas, akkor az implantátum nem ültethető be.

A csontpótlással ezt az állapotot szüntetjük meg, és saját csont vagy (mesterséges) granulátum segítségével ideális állapotot teremtünk a fogbeültetéshez.

A fogászati implantátumokról ide kattintva olvashat többet.

Szelíden, de hatékonyan fertőtlenítünk

Fogászatunk a szájsebészeti beavatkozások során is a Solumium nevű fertőtlenítőszert használja, amellyel minden mikroba elpusztítható, alkalmazása viszont nem jelent veszélyt a páciensre nézve.

Odafigyelünk arra, hogy ne csak a kezeléskor, de azt követően se kelljen a kockázatokkal számolni.

A Solumium a világ egyik leghatékonyabb, mégis legszelídebb fertőtlenítőszere, amelynek nincs kellemetlen vagy káros mellékhatása. ezért bátran és örömmel használjuk azt minden esetben.Ha többet szeretne megtudni a Solumiumról, kattintson ide.

 

Bejelentkezés

Válassza a Laser Dentalt!

Keressen fel minket bátran! A fogászati állapotfelmérést követően gyorsan elkészítjük azt a kezelési tervet, mellyel ragyogó lesz mosolya!